8 din 10 români și-ar dori să treacă la o mașină electrică sau hibridă în viitor

mașină electrică

Jumătate dintre români (51%) declară că ar lua în considerare să achiziționeze o mașină hibridă, iar 28% își exprimă dorința de a trece la o mașină electrică, ceea ce înseamna ca, in total, 8 din 10 și-ar dori să treacă la o mașină eco, se arată într-un studiu realizat de Reveal Marketing Research. Potrivit analizei, 85% dintre particpanții la sondaj consideră că România nu este pregătită ca infrastructură pentru șoferii mașinilor electrice. Doar 21% dintre respondenți declară că vor rămâne mereu la mașina pe diesel sau benzină.

În 2019, datele la nivel internațional arătau faptul că mașinile particulare poluează cel mai mult prin emiterea de 60,7% din totalul de emisii de dioxid de carbon provenite din transportul rutier european (în 2019). În 2020, Europa avea 51 de milioane de mașini diesel, potrivit Federației Europene pentru Transport și Mediu.

8 din 10 români și-ar dori să treacă la o mașină electrică sau hibridă în viitor

Deși directivele Uniunii Europene obligă la acțiuni în vederea combaterii schimbărilor climatice, reducerii poluării și promovării surselor alternative de energie, schimbările la nivel local par să fie lente sau inexistente. În acest context, Reveal Marketing Research a derulat un studiu despre percepția românilor față de utilizarea mașinilor electrice sau hibrid.

Mai multe poti citi aici

Adaugati comentariu