Nervi la volan. De ce se enervează femeile atunci când conduc?

Un alt studiu realizat în Marea Britanie pe 1000 de persoane, arată că femei sunt mai ușor iritabile decât bărbații atunci când conduc.

Acestea reactionează agresiv dacă sunt claxonate în timp ce conduc, dacă se strigă la ele sau sunt subminate în trafic. Atunci când se enervează, femeile au tendința de a brusca mașina, de a accelera foarte tare și de a lovi volanul.indexStările de spirit sunt un barometru al stării de sănătate fizică şi mentală„, a declarat psihoterapeutul Sally Brown. De asemenea, părerea preconcepută a bărbaților care cataloghează femeile fiind șoferițe foarte slabe, alimentează starea de nervozitate a femeilor atunci când ies cu mașina.

Cercetarea arată că şi bărbaţii şi femeile sunt susceptibili instalării unor stări de spirit proaste din când în când, dar ce este mai interesant este cum administrează cele două sexe aceste stări. Femeile duc lipsă de timp petrecut doar cu ele însele, în timp ce bărbaţii se bazează pe partenerele lor pentru a fi ajutaţi să depăşească stările neplăcute.

De asemenea, nu este deloc surprinzător că 23% dintre respondenţi au spus că schimbările dese ale stării de spirit le afectează relaţia. Provocările zilnice, de la traficul rutier la tehnologia care uneori eşuează le fac pe femei să treacă repede de la o stare de spirit la alta. Chiar trecerea de la un anotimp la altul are un efect negativ în acest sens. Trebuie ţinut însă cont şi de factorii hormonali, pentru că în cazul femeilor hormonii au un impact mai mare asupra stării de spirit”, a explicat Sally Brown, citat preluat din Mediafax.

Heavy Traffic

sursa foto

Adaugati comentariu